Persoonlijke hulpmiddelen

Samen aan het werk voor een nette gemeente

Het agentschap Net Brussel meldt ons dat het op zijn ronde alsmaar vaker opengereten vuilniszakken moet oppikken. Om het openscheuren van de vuilniszakken te voorkomen, stelt de gemeente harde vuilnisbakken ter beschikking. Hiervoor moet een eenmalige belasting van 11 € worden betaald.
Korte tijd later worden de met uw naam gegraveerde vuilnisbakken door onze teams aan huis geleverd.

Reserveren kan per mail op de Dienst Netheid: 02.674.74.36.
 

Oranje zakken moeten in stevige oranje bakken worden geplaast.
De huishoudens kunnen een container gratis afhalen in de gemeentelijke stortplaats, Lambert Vanderveldestraat 31, van maandag tot vrijdag van 8.30u tot 11.30u en van 13.30u tot 15.30u. Inlichtingen: Dienst Netheid: 02.674.74.36.

Gebruik een wormenbak om te composteren. Een wormenbak geeft geen geur af en hij kan ook gewoon binnen staan. De wormen doen hun werk en zorgen ervoor dat het organisch afval omgezet wordt in 100% ecologische meststoffen.
De gemeente wil het composteren aanmoedigen en stelt daarom gratis 40 wormenbakken (met een waarde van 75€) ter beschikking van inwoners, verenigingen, scholen of andere groeperingen. In ruil willen we gewoon weten wat jullie ervaringen zijn.

Op alle tips en kneepjes van de wormenbak onder de knie te krijgen, organiseert de vzw Worms, een opleiding op 8 juni om 18u in gemeentelijke stortplaats, L. Vanderveldstraat 31. Verplichte inschrijving.

Info, Dienst Netheid: 02.674.74.36.

 

Document acties