Persoonlijke hulpmiddelen

All Genders Welcome

Op 14 mei toert de Belgian Pride weer door het centrum van Brussel. Ook onze gemeente neemt deel aan de All Genders Welcome, georganiseerd door het Rainbowhouse Brussels. Deze campagne herinnert eraan dat onze gemeente respect afdwingt voor homoseksuelen (LGBT : lesbiennes, gays, bi en transgenders). All Genders Welcome hekelt de stereotypen en bindt de strijd aan tegen elke vorm van discriminatie en geweld.

Iedereen heeft recht op zijn eigen geaardheid en seksuele voorkeur. Toch blijven geweld en discriminatie deze mensen treffen, vooral in het openbaar. Maar ook op het werk praat 54 % van de LGBT liever niet over hun privéleven.

Praten over je weekend met familie, over wat je graag doet, over je partner, over je uitgaansleven, of familiefoto's  op je bureau zetten, het zijn momenten waarbij het altijd gaat over het privéleven, en dus ook over seksuele geaardheid en/of genderidentiteit. Zwijgen, bepaalde aspecten van het leven verbergen, voor zichzelf een ander leven verzinnen op de werkplek, het zijn telkens weer onzichtbare pijnlijke gebeurtenissen voor degenen die zich hiertoe gedwongen voelen.

Info: Rainbowhouse – Steenkolenmarkt 42 – 1000 Brussel – www.rainbowhouse.be. Wordt ook u omwille van uw seksuele geaardheid gediscrimineerd? Neem contact op met het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia. – www.unia.be

Document acties