Persoonlijke hulpmiddelen

Fairtrade speelt de film Jungle Sisters

Onder aanzet van lokale verenigingen en bewoners heeft onze gemeente zich in 2013 ingeschreven voor de campagne Fairtrade gemeente, een initiatief van Oxfam en Fairtrade Belgium. Deze campagne beoogt de burgers en de lokale partners te sensibiliseren voor lokale en Fairtrade handel en wil de consumptie van lokale, Fairtrade en duurzame producten op gemeentelijk niveau aanmoedigen.

Als dank voor de geleverde inspanningen kreeg de gemeente de officiële titel van « Fairtrade gemeente ». Tegelijkertijd heeft ze zich ertoe verbonden de sensibilisatiecampagnes voort te zetten.

Ter gelegenheid van de internationale week van Fairtrade handel 2017 draait de gemeente in samenwerking met Oxfam op 12 oktober de documentaire « Jungle Sisters ».

Deze film snijdt diverse onderwerpen aan die door de campagne worden uitgelicht, meer in het bijzonder diegene die samengaan met de textielindustrie in India en haar gevolgen op kwesties zoals gender, de plattelandsvlucht en de arbeidsomstandigheden.

Na de filmvoorstelling volgt een gedachtenuitwisseling met de zaal en krijgen deelnemers de gelegenheid om bij een standje van de oxfamwinkel van Bosvoorde Fairtrade producten te kopen.

Filmvoorstelling: « Jungle Sisters »

Op 12 oktober, om 20 u in l’Espace Delvaux

 

Document acties