Parkeergelegenheid en blauwe zones

PARKING.BRUSSELS

Vanaf 3 april 2023 vertrouwt Watermaal-Bosvoorde het parkeerbeheer en de controle toe aan parking.brussels, het Parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De controle gebeurt zowel door hun personeel als door een scan-auto. Deze intelligente auto, uitgerust met camera's met nummerplaatherkenning, maakt een efficiëntere controle van de gereglementeerde zones mogelijk. In geval van onduidelijkheid wordt echter onmiddellijk een agent ter plaatse gestuurd.

Parking.brussels - Praktische zaken en prijsstelling

Voor de inwoners van Watermaal-Bosvoorde bundelt parking.brussels alle aanvragen voor ontheffingskaarten (kaarten voor bewoners, professionals en bezoekers) en parkeerkosten.

Nieuw is de digitalisering van de vrijstellingskaarten! Je hoeft je kaart niet langer onder de voorruit te leggen, parking.brussels kan controleren of alles in orde is door simpelweg je nummerplaat te scannen.

Bepaalde procedures en verzoeken kunnen online worden uitgevoerd.

Online procedures

Hulp nodig?

Bezoek ons onthaalpunt in het Gemeentehuis dinsdag van 8u30 tot 12u en donderdag van 16u tot 19u.

Opgelet: van 1 juli tot 31 augustus werken wij met zomertijden. Het kantoor is dan alleen open op dinsdag van 8u30 tot 12u.

Voltooi de nodige formaliteiten via het e-mailadres watermaal-bosvoorde@parking.brussels

 

BLAUWE ZONES

De gemeente telt elf blauwe zones.

In een blauwe zone is parkeren maximaal 2 uur gratis. U moet dus de parkeerschijf gebruiken om uw aankomsttijd aan te geven.

Het begin en het einde van een blauwe zone worden aangegeven met passende borden.

De blauwe zone geldt elke dag, behalve op zon- en feestdagen, van 9u tot 18u.

Plan van blauwe zones

Meer info? Dienst Mobiliteit, Hooghuis, 02.674.75.58 - mobiliteit@wb1170.brussels