De thermografische luchtgegevens van Watermaal-Bosvoorde zullen binnenkort beschikbaar zijn

Zoals u weet, heeft de vlucht die het mogelijk maakte thermografische data voor de gemeente te verzamelen, met succes plaatsgevonden, in de nacht van 18 op 19 februari 2021. Het doel van dit proefproject is een diagnose te stellen van de energieverliezen van alle huizen en gemeenschappelijke gebouwen

Wij hebben nu de verschillende kaarten met de details van de thermografie voor de hele gemeente ontvangen en werken actief aan de publicatie ervan op de gemeentelijke website, via een speciale webapplicatie. Wij hebben ook een opleiding gevolgd om beter te begrijpen hoe deze kaarten moeten worden gelezen en om u te begeleiden bij het lezen ervan.

De webapplicatie geeft u toegang tot een "median view" kaart, waarmee u in één oogopslag de luchtthermografie voor de hele gemeente of uw buurt kunt bekijken. De ontvangen kaarten zijn echter veel nauwkeuriger (de resolutie bedraagt 40 cm), waardoor nuttige diagnoses kunnen worden gesteld voor de bewoners van het gebouw, die willen weten in welke zones warmte door het dak verloren gaat. Deze kaarten zullen alleen op verzoek via een formulier toegankelijk zijn, om ieders privacy te respecteren. 

Wij werken er momenteel aan, in samenwerking met een aantal bewoners die zich vrijwillig hebben aangemeld, om deze kaarten leesbaarder en voor iedereen toegankelijk te maken.

De webapplicatie en de toegang tot de precieze kaarten zullen in september beschikbaar zijn, en de toegangslink zal worden toegezonden aan de bewoners die zich hebben geregistreerd.  

U bent nog niet ingeschreven en u wenst bij voorrang te worden ingelicht wanneer deze kaarten voor alle inwoners van de gemeente toegankelijk zullen zijn? Schrijf je in via dit formulier.