All genders welcome

allgenderswelcome.jpg‘Wat heb jij dit weekend gedaan’?  Dit is een normale vraag die op een maandagmorgen bij een kopje koffie gesteld wordt. Maar voor lgbt’s (personen die lesbisch, gay, bi of trans zijn) die niet voor hun geaardheid durven uitkomen, is dit geen eenvoudig antwoord. 

Vaak brengen we zoveel tijd door met collega’s dat de scheidingslijn tussen ons privéleven en ons beroepsleven heel dun is. Praten over je weekend met je gezin, je voorkeur, je partner, de uitstappen of foto’s van familie of vrienden op je bureau zetten, betekent dat je het over je privéleven en dus ook over je seksuele voorkeuren hebt. Zwijgen, sommige aspecten van je leven verbergen of een ander leven op je werkplek verzinnen, is een nauwelijks waarneembare inspanning die steeds heel pijnlijk is voor personen die verplicht zijn zo te handelen.

Door mee te doen aan de campagne All Genders Welcome geeft de gemeente Watermaal-Bosvoorde te kennen dat zij respect voor al haar personeelsleden, ook voor lgbt’s heeft. Omdat uitkomen voor wie je bent ook op het werk moet kunnen, nodigen wij u uit om met opgeheven hoofd en zonder taboes te kennen te geven wie u bent!